سلام به شما دوستان عزیز
در این صفحه میتوانید پرسشهایی را که دربارهی نوشتن و نویسندگی دارید، در بخش دیدگاهها مطرح کنید. (پاسخگوی سؤالات شخصی یا بیربط به نوشتن نخواهم بود) پس از بررسی به سؤالات مرتبط پاسخ خواهم داد.
همچنین اگر موضوع یا دغدغهای دارید که میخواهید دربارهی آن تولید محتوا کنم، در همین قسمت دیدگاهها برایم بنویسید. با آرزوی موفقیت برای همهی شما عزیزان🌸
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مریم داورداد
145 روز پیشسلام خانم دکتر عزیزم دلم برایتان تنگ شده بود
اینقدر از این شاخه به آن شاخه پریدم تا در معرفی کتابهایی درباره کتابخوانی و نویسندگی ثابت قدم شدم و کانال تلگرام ساختم
https://t.me/maryamdavardad
مطلب از این شاخه به آن شاخه تان را دیشب در کانال خواندم چقدر لذت بردم
خیلی دوستان دارم
ارادتمندم مریم
میترا جاجرمی
145 روز پیشدرود مریم جان و سپاس از مهرتون. امیدوارم موفق و نویسا باشید🌸🌸
منیره شمس
145 روز پیشدرود میترای عزیز
خواستم سلامی و ارزوی سلامتی کنم براتون.
روزهایی هست که بیشتر فکر میکنم چطور میتونم از طريق نوشتن خیری برسونم. فکر این روزهاست. میدونم شاید سوالی در مورد نوشتن نباشه ولی دغدغه است. میخواستم نطر شمت رو بدونم. کمی تو فکر بهتر کردن کمکم کنید. ممنونم
میترا جاجرمی
145 روز پیشدرود منیرهی عزیز. بهترین کار اینه که هر روز در کانالتون منتشر کنید. از تجربهها، آموختهها، کتابها، فیلمها میتونید بنویسید و از مسیر نویسندگیتون بگید. تجربههای شما میتونه به افرادی که شرایط مشابه شما رو دارن، کمک کنه. معرفی فیلمها و کتابهای خوبی هم که میخونین به خیلیا کمک میکنه تا انتخاب بهتری داشته باشن. موفق و نویسا باشید.🌸🌸
میترا جاجرمی
145 روز پیشپیشنهاد میکنم در دورهی آموزهنویس هم شرکت کنید.🌷
https://t.me/c/1685723499/159
ضامن حسینی
145 روز پیشدرود برشماخانم دوکتور.
ممنونم بابت بودن تان واقعا هرباری که مطالب تان رامیخوانم بیشتر حس وحال درونم تازه میگردد.
این اواخر حس نوشتن به نحویی از من ربوده شده نمیدانم شایدتاثیر محیط که درانجا زندگی می کنم تاثیر ان باشد.
صفحات صبحگاهی هم مدام تمرین میکنم ولی انگیزه نوشتن درخود نمیبنم.
ممنون میشم درزمینه رهنمایی نماید
میترا جاجرمی
144 روز پیشدرود و سپاس. اگر نوشتن کاریه که میخواید بهصورت جدی انجامش بدین، نباید به انگیزه تکیه کنید. انگیزه ناپایداره و همیشگی نیست. قبلاً یادداشتی در این مورد نوشتم، شاید بتونه کمکتون کنه. موفق باشید.
⭕️ صد اشتباه رایج در مسیر نویسندگی
اشتباه هفتم / به انگیزه تکیه میکنید
از دوستان نویسندهام زیاد میشنوم که انگیزهای برای نوشتن ندارند یا بیحوصلهاند و دچار ملال، و حال نوشتن ندارند. عدهای هم میگویند در ابتدا انگیزهی زیادی برای نوشتن داشتهاند، اما حالا اثری از آن انگیزه باقی نماندهاست و به همین دلیل نوشتن را رها میکنند.
در ابتدای مسیر نویسندگی، انگیزهی زیادی برای نوشتن داریم. این انگیزه میتواند شوق انجام کاری جدید، چاپ کتاب و یا شهرت باشد. اما بعد از مدتی که دشواریها خود را نمایان میکنند و کسی نوشتههایمان را تحویل نمیگیرد؛ انگیزه افول میکند و شاید هم کاملاً از بین برود.
اشتباه بزرگی که بسیاری از افراد مرتکب میشوند این است که میخواهند با تکیه بر انگیزه بنویسند. پس مدام دنبال راهکاری هستند که در آنها انگیزه ایجاد کند یا انگیزهشان را بیشتر کند. این اشتباه بهقدری خطرناک است که میتواند مانع نویسنده شدن شما شود. انگیزه یک روز هست یک روز نیست. متکی بودن بر انگیزه مثل این است که به یک دیوار کهنه تکیه بدهید که هر آن احتمال فروریختنش وجود دارد. برای اینکه در مسیر نوشتن باقی بمانید و نویسنده شوید باید بهطور مداوم بنویسید. تکیه بر انگیزه نمیتواند این استمرار را تضمین کند. شما برای ادامهی مسیر به تکیهگاه محکمی نیاز دارید که به بودنش اطمینان داشته باشید.
این تکیهگاه محکم «انضباط» نامیده میشود. انضباط در نوشتن یعنی من مینویسم، چه دلم بخواهد چه دلم نخواهد. چه خوشحال باشم چه غمگین. در هر حالتی که باشم، متعهد هستم که بنویسم. این نوع نوشتن وابسته به انگیزه نیست، نیازمند نظم و تعهد است.
راهکار.
برای نوشتن یک حداقل تعیین کنید. خودتان را مجبور کنید پشت میز بنشینید و دستکم روزی یک ساعت یا هزار کلمه بنویسید. به خودتان قول بدهید در طول این زمان به کار دیگری مشغول نشوید. در شبکههای اجتماعی پرسه نزنید. با کسی صحبت نکنید. حتا کتاب هم نخوانید. فقط روی نوشتن تمرکز کنید. اگر نمیدانید از چه چیز باید بنویسید، دو تمرین آزادنویسی و گاهشمار روزانه را انجام دهید.
دربارهی چرایی نوشتن بنویسید. هرچند وقت یک بار از خودتان بپرسید چرا مینویسید. بکوشید دلایل زیادی در پاسخ به این پرسش بنویسید. وقتی چرایی یک کار برایتان روشن باشد، چگونگی انجام آن راحتتر خواهد بود.
صفحات صبحگاهی بنویسید. یک تمرین خوب برای ایجاد نظم در نوشتن، نوشتن صفحات صبحگاهی است. صفحات صبحگاهی تمرینی است که «جولیا کامرون» در کتاب «راه هنرمند» پیشنهاد میکند. این ایده در عین سادگی بسیار کاربردی و مؤثر است. کافی است به محض بیدارشدن، سه صفحه بنویسید. فکر نکنید. فقط هرچه به ذهنتان میرسد با نهایت سرعت بنویسید و دستتان را از روی کاغذ برندارید. این تمرین علاوهبر اینکه در شما نظم ایجاد میکند، صدای سانسورچی درونتان را هم خاموش میکند و خلاقیتتان را افزایش میدهد.
به خودتان پاداش بدهید. ذهن ما طوری طراحی شده که وقتی بعد از انجام کاری پاداش میگیرد، تمایل بیشتری به تکرار آن کار دارد. پس از دریافت پاداش، در مغز انتقالدهندهی عصبی «دوپامین» ترشح میشود. دوپامین در مغز لذت و شادی ایجاد میکند و احتمال تکرار رفتار (نوشتن) در آینده را افزایش میدهد. پس بعد از هر بار نوشتن به خود جایزهی کوچکی بدهید.
زهرا
144 روز پیشدرود خانم جاجرمی
یه سوال داشتم درمورد نوشتن یه سری کلمهها
برای مثال نوشتن ٫واسهی من٫ بهصورت واسم یا واسهم درسته؟
یا برای فعلی مثل کردهام، کردم درسته یا کردهم؟
یا نوشتن کلمهها برای مثال به صورت شیوهیی بجای شیوهای درسته؟
میترا جاجرمی
144 روز پیشدرود زهرا جان. واسهم و کردهم درسته. در مورد پرسش دومتون، اینا رسمالخطهای متفاوته؛ بنابراین درست و غلط نداره. میشه گفت یکیش ترجیح داره. در حال حاضر بیشتر شیوهای به کار میره، ولی شیوهیی هم غلط نیست. پیشنهاد میکنم کانال تلگرامی "متنوک" رو ببینید. جواب خیلی از سوالاتتون رو میگیرید. موفق باشید🌸
https://t.me/Matnook_com
هانا حسینی
144 روز پیشسلام عزیزم. من با افتخار عضو کانالت هستم و میبینم که در طول ذوز منتشر میکنی. اما مشکل من اینکه، اوایل که کانال زده لودم خیلی چیزای زیادی برای گفتن داشتم و بهتر مینوشتم. اما الان خیلی سخت ایده پیدا میکنم حتی با ساعت ها آزاد نویسی . أخر سر هم منتشر کردن نوشته هام به نیمه شب میکشه که زیادم راضی کننده نیستن برام. میخواستم بپرسم شما چه جوری هر روز یه ایده دارین؟
میترا جاجرمی
143 روز پیشسلام هانای عزیز. ممنونم از مهرتون. این طبیعیه که بعد از مدتی ایدههامون تموم بشن. اصلاً این خاصیت نوشتنه که به ما نشون میده تهی هستیم و حرفی برای گفتن نداریم. اینجاست که نباید تسلیم بشید. باید همیشه در حال آموختن باشید تا بتونید حرفی برای گفتن داشته باشید. و یه نکتهی مهم دیگه اینه که عجول نباشید. این یه مسیره و شما در مسیر خیلی از چیزها رو یاد میگیرید. پیشنهاد من به شما اینه که از کتابها و فیلمها بنویسید. حتا میتونید روزی یه داستان کوتاه بخونید و برداشت خودتون از اونو بنویسید. یا دربالهی یک جمله از یه کتاب بنویسید. تمرکز روی یه موضوع خاص هم میتونه مفید باشه، چون کمک میکنه خلاقیتتون بیشتر بشه و سعی کنید بین اتفاقات مختلف و موضوعتون ارتباط برقرار کنید. فکر کنم شرکت در دورهی آموزهنویس هم براتون مفید باشه. موفق و نویسا باشید🌸🌸
ناشناس
142 روز پیشسلام وقت بخیر خانم جاجرمی عزیز
من همیشه یادداشتها ی شما را تو کانال تلگرامی دنبال میکنم و از مطالب خوبتون استفاده میکنم.
خواستم در مورد داستانک بپرسم. چه نکات مهمی برای نوشتن داستانک هست که باید رعایت بشه؟ تا داستانک جذاب و خوبی شکل بگیره؟
سپاس از راهنمایتون
میترا جاجرمی
141 روز پیشدرود و سپاس از شما دوست عزیز. داستانک کوتاهترین حالت روایت داستانه. داستانک باید یک شخصیت داشته باشه و آغاز و پایان مشخص. داستانک موفق داستانکیه که بتونه در مخاطب شگفتی ایجاد کنه، پس ضربه در داستانک خیلی مهمه. پیشنهاد میکنم مقالهی من دربارهی داستانک رو مطالعه کنید. اونجا کامل توضیح دادم. موفق باشید.
mitrajajarmi.com/89
ناشناس
126 روز پیشسلام خانم جاجرمی ، نوشته شما در مورد جملات تشکیلی خیلی عالی بود من مدتهاست جملات تاکیدی رو تکرار میکنم ،میخواستم بدونم در مورد این جملات تشکیلی کتابی خودتون نوشتین یا از نویسنده دیگه ای همچین کتابی هست ،بخونم، ممنونم
میترا جاجرمی
126 روز پیشدرود. منبع این مقاله همونطور که در انتهای اون ذکر کردم، کتاب «رمز کد موفقیت» از انتشارات نسل نواندیشه. این کتاب در بازار موجوده و نسخهی الکترونیکی اون رو میتونید از اپلیکیشن «فیدیبو» تهیه کنید. کتاب دیگهای در این زمینه نمیشناسم و بعیده که چنین کتابی وجود داشته باشه. بقیهی کتابها به همون عبارتهای تأکیدی اشاره میکنن. موفق باشید.