نام کتاب: خوش به حال ماهی که آب دیده است

تاریخ چاپ: ۱۴۰۱

تعداد صفحات: ۱۰۴

نویسنده: سجاد حقیقی

اینستاگرام نویسنده: www.instagram.com/sajjad_haghighi_82

سجاد حقیقی متولد ۱۳۸۲ در اسلام‌شهر، دارای مدرک تحصیلی دیپلم و در کرج ساکن است. با وجود تمام مشکلات و شرایط نامناسبی که داشته، از دوران نوجوانی نوشتن را با علاقه‌ی فراوان شروع کرده و توانسته است آثار ارزش‌مندی را تولید کند. سجاد حقیقی از سال ۱۳۹۵ یعنی از سیزده‌سالگی سرودن شعر را آغاز کرده و در سال ۱۴۰۰ در جشنواره‌ی شعر فردا مقام اول را کسب نموده است. شاعران بزرگی مانند محمد مستقیمی، ضیاءالدین خالقی، لیلا کردبچه، یزدان سلحشور و... اشعار وی را نقد کرده‌اند. او با کاریکلماتور در آبان سال ۱۴۰۰ آشنا شد و این قالب ادبی جذاب را مورد تحقیق و بررسی قرار داد و در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ اولین مجموعه کاریکلماتور خود با عنوان «خوش به حال ماهی که آب دیده است» را منتشر نمود.

داستان من و کتاب

با نویسنده‌ی کتاب از طریق آقای رضایی گماری که یکی از نویسندگان فعال است، آشنا شدم. کتاب سجاد حقیقی را به من معرفی کرد. وقتی فهمیدم نویسنده‌ی کتاب، بسیار جوان است، خیلی خوش‌حال شدم. همان موقع کتابش را در استوری معرفی کردم. کتاب را تهیه کردم و پستی هم راجع به آن در اینستاگرام نوشتم. کتاب مجموعه‌ی کاریکلماتورهای این نویسنده‌ی جوان و باذوق است. سجاد حقیقی در زمینه‌ی شعر هم بسیار فعال است و همین موضوع در نوشتن کاریکلماتور به او کمک زیادی کرده است. او با وجود سن کم رابطه‌ی خوبی با کاریکلماتور برقرار کرده است. این قالب ادبی را به‌خوبی شناخته است و درنتیجه جملات خلاقانه و بکری نوشته است.

طرح جلد، فونت و صفحه‌آرایی

طراحی جلد کتاب و به‌زیبایی انجام شده است. کاملاً با اسم کتاب هماهنگی دارد. زمینه‌ی جلد به رنگ سبز روشن و بسیار چشم‌نواز است. قطع کتاب کوچک است و به‌راحتی در دست جا می‌گیرد و می‌توانید همه‌جا آن را به همراه داشته باشید و از مطالعه‌اش لذت ببرید. صفحه‌آرایی کتاب ساده است و در هر صفحه یک جمله نوشته شده است. فونت خوانا است و صحافی کتاب مشکلی ندارد. اگر برای جملات تصویرگری هم انجام می‌شد، به جلوه‌ی جملات و ارتباط بیشتر آن با مخاطب کمک می‌شد.

این کتاب چگونه به شما کمک می‌کند

اگر شما کاریکلماتورنویس هستید، خواندن آثار نویسندگان فعال در این زمینه برای شما بسیار کمک‌کننده است و دید روشن‌تری به شما می‌بخشد. هرچه‌قدر شما کتاب‌های بیشتری در این قالب بخوانید، بهتر از عهده‌ی نوشتن «کاریکلماتور» برخواهید آمد.

کاریکلماتور یک قالب ادبی است که با توجه به کوتاه بودن و طنزی که در آن وجود دارد، مورد توجه افراد زیادی قرار می‌گیرد. در دنیای امروز که آدم‌ها مشغله‌های زیادی دارند و وقت چندانی برای مطالعه‌ی کتاب ‌ندارند، خواندن کاریکلماتور می‌تواند بسیار جذاب باشد. کاریکلماتور شما را به تفکر وامی‌دارد، لبخند بر لبتان می‌نشاند و شما را با دنیای جدیدی آشنا می‌کند. برای لذت‌بردن از کاریکلماتور باید فکر و تخیل خود را آزاد بگذارید و با نگرش متفاوت نویسنده، هم‌سفر شوید.

اصغر رضایی گماری (نویسنده‌ی فعال در زمینه‌ی کاریکلماتور و دبیر بخش کاریکلماتور فصل‌نامه‌ی آفرینندگان) در مقدمه‌ی کتاب می‌نویسد: «یکی از مسئله‌های اصلی در کاریکلماتور آشنایی‌زدایی است که باید نویسنده‌ی این قالب ادبی بتواند با گریز از هنجارها و ساخت واژه‌های جدید و خارج از نُرم عادی زبان بتواند اثری ماندگار خلق کند و به جامعه ارائه دهد و مسئله‌ی دیگر پیدا کردن سوژه است که تم و جانمایه اثر را می‌سازد ولی اکثر آثار شوژه‌های تکراری و دست دومی هستند که باعث ضعف و دور شدن خوانندگان از این قالب ادبی است. اما امروز کلمات و آثار کسی ورق زده می‌شود که نویسنده و کاریکلماتورنویس جوانی است که به لطف فضای مجازی آثار بزرگان این قالب ادبی را خوانده است و زیر نظر بزرگان ادبیات مشق می‌کند و در همین مدت توانسته است آثار فاخر و ارزش‌مند به ثبت برساند و جایگاهی در خور به‌دست بیاورد.»

ستاره: ★★★★★

ناشر: انتشارات آفرینندگان www.instagram.com/nashr_afarinandegan

قیمت نسخه‌ی چاپی: ۴۸۰۰۰ تومان

نسخه‌ی الکترونیک: ندارد

جملاتی از کتاب

با دیدن روی ماهش شب‌زنده‌دار شدم.


«دلم هزار راه رفت» تا به کوی یار رسید.


در هر صورت، ریش و قیچی دست آرایش‌گر است.


آیینه، روی کسی را زمین نمی‌اندازد.


فرهاد عاشق خاطرات «شیرین» است.


نقاش زورگو برای همه شاخ‌وشانه می‌کشد.


برای پابرهنه‌ها «پاپوش» می‌دوخت.


حرف مفت،تاوان گرانی دارد.


همه «خودبین» هستیم در مقابل آیینه.


فصل سرما، سَرِ ما کلاه می‌گذارد.

روش تهیه‌ی کتاب

برای خرید کتاب «خوش به حال ماهی که آب دیده است» می‌توانید با آیدی اینستاگرام آقای حقیقی درارتباط باشید.

پیشنهاد مطالعه

کاریکلماتور چیست؟