نام فیلم: طاقت بیار لطفاً    PLEASE STAND BY

کارگردان: بن لوین

فیلم‌نامه‌نویس: مایکل گلامکو

بازیگران: داکوتا فانینگ، تونی کولت، آلیس ایو، ریور الکساندر

تاریخ انتشار: 2017

مدت زمان: 92 دقیقه

زبان: انگلیسی

کشور تولیدکننده: آمریکا

ژانر: درام، خانوادگی

6.7/10 :IMDb

 فیلم «طاقت بیار لطفاً»، داستان زندگی یک دختر جوان مبتلا به اوتیسم را روایت می‌کند که تلاش می‌کند تا با دست‌نوشته‌ی 500 صفحه‌ای‌اش در مسابقه‌ی نویسندگی «پیشتازان فضا» شرکت کند. شاید فیلم برای مخاطب عام چندان جالب و سرگرم‌کننده نباشد اما برای علاقه‌مندان نوشتن و نویسندگی نکات آموزنده‌ای دربر دارد.

1. دختر جوان مبتلا به اوتیسم است و نمی‌تواند به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند. عاشق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» است و با یکی از شخصیت‌ها که نیمی انسان و نیمی آدم‌فضایی است، هم‌ذات‌پنداری می‌کند. قوه‌ی تخیل او بسیار قوی است و با توجه به اینکه با شخصیت‌های فیلم زندگی می‌کند و شناخت کافی از آن‌ها دارد، شروع به نوشتن فیلم‌نامه‌ای بلند می‌کند. این قسمت از فیلم برای افرادی که می‌نویسند، بسیار الهام‌بخش است. ساعت‌ها پشت سر هم می‌نویسد و تایپ می‌کند و در بقیه‌ی مواقع هم در ذهنش با شخصیت‌ها صحبت می‌کند و به تصویرسازی داستان ادامه می‌دهد.

2. دختر جوان دفترچه یادداشت کوچکی دارد که آن را به گردنش می‌اندازد و همه‌چیز را در آن یادداشت می‌کند. کارهایی که باید انجام دهد، چه وقت از خیابان رد شود، چه‌طور آدرس محل زندگی‌اش را پیدا کند، هر چیزی که مربوط به فیلم‌نامه‌اش می‌شود، تاریخ تحویل فیلم‌نامه و حتا وقتی فیلم‌نامه‌اش را تحویل می‌دهد، در دفترچه یادداشتش می‌نویسد: «انجام شد» و کنار آن تیک می‌زند. نوشتن در دفترچه یادداشت به بهبود رابطه‌ی او با سایرین و تقویت حافظه‌اش کمک می‌کند.

داشتن دفترچه یادداشت یکی از ملزومات نویسنده است. البته شاید نتوانید دفترچه یادداشت را همه‌جا با خود ببرید اما می‌توانید از قسمت نوت گوشی استفاده کنید چون همیشه و همه‌جا با شما همراه است و اگر در جایی باشید که نخواهید دیگران بفهمند در حال نوشتن هستید، بهترین گزینه است چون دیگران گمان می‌کنند در حال پیام‌دادن هستید و به‌نظرشان عجیب جلوه نخواهید کرد.

نوشتن کارها در دفترچه یادداشت و تیک‌زدن آن‌ها علاوه بر اینکه به کار شما نظم می‌بخشد، حس پیروزی را در شما زنده می‌کند. هر بار که انجام‌شدن یکی از کارها را تیک می‌زنید، موفقیت کوچکی کسب می‌کنید. این پاداش کوچک به شما کمک می‌کند تا انگیزه‌ی خود را حفظ کنید و برای رسیدن به موفقیت‌های بزرگتر تلاش کنید.

3. هیچ‌کس دختر جوان را جدی نمی‌گیرد حتا خواهرش. کسی به او کمک نمی‌کند تا فیلم‌نامه‌اش را برای شرکت در مسابقه ارسال کند اما زن جوان با اینکه مبتلا به اوتیسم است و تابه‌حال به جایی خارج از محل زندگی‌اش نرفته است، تصمیم می‌گیرد با اتوبوس به شهری دور برود تا فیلم‌نامه‌اش را به‌موقع تحویل بدهد که برای یک فرد مبتلا به اوتیسم، کار بزرگ و دشواری است. به‌ نظر من این «نوشتن» است که جرئت و جسارت انجام این کار را به زن جوان بخشیده است. وقتی می‌نویسیم قدرت غلبه بر ترس‌ها و ناتوانی‌های‌مان را پیدا می‌کنیم. نوشتن شهامت انجام کارهایی را به ما می‌دهد که هرگز فکر نمی‌کنیم بتوانیم انجام‌شان دهیم. موانع زیادی سر راه دختر قرار می‌گیرند اما او تسلیم نمی‌شود و ادامه می‌دهد.

4. پشتکار و استمرار دختر، ستودنی است. برای کاری که دوست دارد، وقت می‌گذارد و به حرف‌های ناامیدکننده‌ی دیگران اهمیتی نمی‌دهد. ساعت‌ها پشت لپ‌تاپش می‌نشیند و می‌نویسد. کاری که برای خیلی از افراد نرمال که نوشتن را دوست دارند، سخت و طاقت‌فرسا است. همین تداوم و تعهد راز موفقیت اوست.  دختر جوان نمونه‌ی کامل فردی است که عاشق نوشتن است و با تلاش و پیگیری دنیای مطلوب خود را می‌سازد.

سخن پایانی

اگر به نوشتن و نویسندگی علاقه‌مندید، فیلم «طاقت بیار لطفاً» یک انتخاب خوب برای تماشا در تعطیلات آخر هفته است. این فیلم انگیزه‌ی شما را برای نوشتن تقویت می‌کند و نکات خوبی به شما می‌آموزد. اگر این فیلم را تماشا کردید، نظر خود را در قسمت دیدگاه‌ها بنویسید.