زمانی که نوجوان بودم، هر هفته به کتابفروشی نزدیک خانهمان میرفتم. بین قفسهها میگشتم و از فروشندهها میخواستم کتابهای جدید را به من معرفی کنند. البته بیشتر اوقات، آبی از آنها گرم نمیشد. آنها علاقهای به مطالعه و کتاب نداشتند؛ فقط فروشنده بودند. درنتیجه اطلاعات زیادی هم راجع به کتابها نداشتند. آن زمان اینترنت هم به این شکل وجود نداشت و دسترسی به اطلاعات بهسادگی الان نبود.
من وقتی از یک نویسنده کتابی میخواندم و میپسندیدم، سعی میکردم بقیهی کتابهایش را هم بخرم و بخوانم. درواقع آشنایی من با کتابهای جدید از طریق نویسندگان اتفاق میافتاد. اما اکنون راههای زیادی برای آشنایی با کتابهای جدید وجود دارد.
۱. دنبال کردن شاهین کلانتری
یکی از بهترین راههای آشنایی با کتابهای جدید، دنبال کردن صفحهی اینستاگرام شاهین کلانتری و پیگیری استوریهای اوست. استاد کلانتری یک کتابخوان حرفهای است و در زمینههای مختلف میتواند بهترین کتابها را به شما معرفی کند. از وقتی در وبینارهای روزانه و دورههای او شرکت میکنم، با انبوهی از کتابهای خوب و کمتر شناختهشده آشنا شدم. از رمان و شعر گرفته تا کتابهای مربوط به توسعهی فردی. بهقدری در معرفی کتابها و خواندنشان، استاد است که خرید کتابم از زمان آشنایی با او چندین برابر شده است.
۲. فالو کردن ناشران معتبر در اینستاگرام
معمولاً این صفحات، کتابهای جدید را همراه با پارههایی از متن در اینستاگرام منتشر میکنند. مطالعهی این پستها به شما کمک میکند تا در زمینههای مورد علاقهتان، با کتابهایی که جدیداً به بازار آمدهاند آشنا شوید.
۳. عضویت در اپلیکیشنهای طاقچه و فیدیبو
راه دیگری که خیلی به آن علاقهمندم، عضویت در اپلیکیشنهای طاقچه، فیدیبو و کتابراه است. در این اپلیکیشنها قسمتی وجود دارد که بر اساس کتابهایی که خواندهاید، فهرستس از کتابها را به شما پیشنهاد میدهد. مزیت دیگر این نرمافزارها امکان مطالعهی رایگان چند صفحهی ابتدایی کتاب است. شما میتوانید نمونه را مطالعه کنید و اگر ترغیب شدید کتاب را تهیه کنید. فیدیبو و طاقچه قسمتی بهنام بینهایت هم وجود دارد که مشابه عضویت در کتابخانه است. شما با پرداخت آبونمان اندکی میتوانید عضو این کتابخانهها شوید و تعداد زیادی کتاب را بهصورت رایگان مطالعه کنید. من با خیلی از کتابها از همین قسمت پیشنهادات فیدیبو و طاقچه آشنا شدم. در این اپلیکیشنها امکان نوشتن دیدگاه هم وجود دارد. من با خواندن کامنتها پیشنهادهای خوبی برای مطالعهی کتابهای جدید پیدا میکنم.
۴. عضویت در کانال تلگرامی باشگاه ادبیات
«باشگاه ادبیات» نام یک کانال تلگرامی است که شما میتوانید نسخهی پیدیاف هزاران کتاب را بهصورت رایگان دریافت کنید؛ و با تعداد زیادی کتاب و نویسنده آشنا شوید. معمولن توضیحات کوتاهی درمورد هر کتاب و نویسندهاش هم در کانال وجود دارد. کیفیت اسکن کتابها هم قابل قبول است.
۵. سر زدن به کتابفروشیها
هنوز هم بهترین راه آشنایی با کتابها را سر زدن به کتابفروشیها و چرخیدن بین قفسههای کتاب میدانم. البته اگر فروشندههای فضول اجازه دهند که راحت باشم و هرچقدر دلم میخواهد کتابها را ورق بزنم. یادم هست زمانی که نوجوان بودم و به کتابفروشی میرفتم، عادت داشتم علاوه بر چند صفحهی ابتدایی کتاب، چند صفحهی آخر آن را هم بخوانم. میخواستم ببینم آخر داستان چه میشود. و اگر حس میکردم پایان آن غمانگیز است، کتاب را نمیخریدم. اکنون آن عادت از سرم افتاده، عجله نمیکنم و اجازه میدهم کتاب، غافلگیرم کند.
اگر دسترسی به کتابفروشیهایی که کتاب دست دوم میفروشند دارید، حتماً در آنها هم جستوجو کنید. گاهی کتابهایی در این نوع فروشگاهها وجود دارد که شما را شگفتزده میکند. در این کتابفروشیها شما میتوانید برخی از کتابها را با قیمت پایینی تهیه کنید و در هزینههای خود صرفهجویی کنید.
پیشنهاد پایانی
ذهنتان را باز بگذارید تا کتابها غافلگیرتان کنند. خودتان را به چند نویسندهی مشهور و کتاب معروف محدود نکنید. و سعی نکنید فقط این کتابها را مطالعه کنید. اگر شما هم همان کتابهایی را بخوانید که بقیه میخوانند، مانند آنها خواهید شد. از نویسندههای گمنام و کتابهای کمتر شناختهشده بیشتر بخوانید تا دنیایتان وسیعتر شود. گاهی این کتابها دریچهای به روی شما میگشاید که زندگیتان را متحول میکند.
✍️میترا جاجرمی
💌 اگر شما هم پیشنهادی در این زمینه دارید، خوشحال میشوم در قسمت دیدگاهها نظر خود را بنویسید.
دیدگاه خود را بنویسید