شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که معتقدند عمر وبلاگ‌نویسی به پایان رسیده و با وجود شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و پیام‌رسان‌هایی از قبیل تلگرام، دیگر کسی مطالب وبلاگ را نمی‌خواند. البته منظور من از وبلاگ، سایت‌هایی مثل پرشین بلاگ و بلاگفا نیست که عمر این نوع وبلاگ‌نویسی از نظر من هم به پایان رسیده است.
منظور از وبلاگ، بخشی از وب‌سایت شخصی شماست که در آن محتوا منتشر می‌کنید. اما آیا داشتن وبلاگ برای همگان ضروری است؟ به نظر من پاسخ مثبت است. شما حتمن نباید نویسنده باشید تا وبلاگ داشته باشید. در هر حوزه‌ای که فعالیت کنید داشتن وبلاگ می‌تواند به شما کمک کند‌. در این مقاله به شما خواهم گفت وبلاگ‌نویسی چگونه می‌تواند بر جنبه‌های مختلف زندگی شما تأثیر مثبت بگذارد.

۱‌. شما با داشتن وبلاگ صاحب رسانه‌ی کوچک خود می‌شوید‌

برای ما آدم‌هایی که در این عصر زندگی می‌کنیم وجود اینترنت مزیت بزرگی است. تا قبل از گسترش اینترنت، شما به سختی می‌توانستید حرف‌ها و ایده‌های‌تان را به گوش دیگران برسانید. فقط می‌توانستید از طریق چاپ کتاب، نوشتن در روزنامه‌ها و مجلات یا فعالیت در رادیو و تلویزیون به این امر بپردازید که تازه این امکان هم برای همه فراهم نبود. اما در دنیای امروز به برکت وجود اینترنت شما با داشتن یک لپ‌تاپ و حتا موبایل و راه‌اندازی یک وبلاگ شخصی، با کمترین هزینه می‌توانید حرف خود را به گوش هزاران نفر برسانید و ایده‌های‌تان را با دیگران درمیان بگذارید.
شاید بعضی از شما بگویید با وجود اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و.‌‌.. که رایگان هم هستند چه نیازی به داشتن وبلاگ است. اما نکته‌ی مهم این است که مالکیت این شبکه‌های اجتماعی در اختیار شما نیست. حتمن صفحاتی را دیده‌اید که اتفاقن فالوئرهای زیادی داشته‌اند اما اینستاگرام آن‌ها را بسته و تمام زحماتشان به باد رفته است. یا تلگرام که زمانی پرمخاطب‌ترین شبکه‌ی اجتماعی بود. بسیاری از افراد سرمایه‌گذاری‌های کلانی در تلگرام کردند اما با فیلترشدن این پیام‌رسان، متحمل ضررهای هنگفتی شدند‌. حرف من این نیست که از این شبکه‌ها استفاده نکنید، اتفاقن فعالیت در آن‌ها می‌تواند خیلی هم مفید باشد. حرف این است که شما نباید تمام فعالیت‌تان را محدود به اینستاگرام یا تلگرام کنید.

مقر اصلی فعالیت شما باید سایت‌تان باشد و شبکه‌های اجتماعی را به سایت متصل کنید. شما مالک سایت خود هستید و می‌توانید مطالب‌تان را در آن منتشر کنید و نگران بسته شدن آن هم نباشید. مشکل دیگری که شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام دارند، محدودیت کاراکتر است. شما در اینستاگرام حداکثر می‌توانید ۲۲۰۰ کاراکتر بنویسید و خبری از نوشتن مطالب بلند نیست و همچنین نمی‌توانید مطالب را به‌روزرسانی و ویرایش کنید. اما در وبلاگ دست شما باز است. هم می‌توانید مقالات بلند بنویسید و هم هر زمان که خواستید مقاله‌ی خود را ویرایش کنید و مطالبی به آن بیفزایید یا چیزهایی از آن کم کنید.

۲. داشتن وبلاگ باعث رشد شما می‌شود

اگر جز افرادی هستید که به رشد و توسعه‌ی فردی خود اهمیت می‌دهید، داشتن وبلاگ می‌تواند در این راه به شما خیلی کمک کند. وقتی شروع به وبلاگ نویسی می‌کنید، متوجه می‌شوید که حرفی برای گفتن ندارید و نمی‌دانید درباره‌ی چه موضوعاتی باید بنویسید. وبلاگ نویسی شما را وادار می‌کند یاد بگیرید تا حرفی برای گفتن داشته باشید. شما دقیق‌تر کتاب می‌خوانید تا بتوانید برداشت خودتان از کتاب را در وبلاگ‌تان منتشر کنید. در دوره‌های مختلف شرکت می‌کنید، مهارت‌های جدید می‌آموزید تا آن‌ها را به ماده‌ای برای نوشتن در وبلاگ تبدیل کنید. وبلاگ نویسی وادارتان می‌کند بیشتر یاد بگیرید و تولید محتوا از آموخته‌های‌تان و یاددادن آن به دیگران باعث می‌شود چیزهایی که یاد گرفته‌اید تثبیت شود. حتمن شما هم شنیده‌اید که بهترین راه یادگیری، یاددادن است‌. با تولید محتوای مفید هم خود شما رشد می‌کنید و هم به دیگران کمک می‌کنید.

۳. وبلاگ باعث می‌شود محتوای مفیدتری تولید کنید

مزیت دیگر داشتن وبلاگ این است که شما نسبت به محتوایی که منتشر می‌کنید، سخت‌گیرتر می‌شوید. در شبکه‌های اجتماعی شما یک کپشن چندخطی می‌نویسید و دیگران هم زیاد قضاوت و توجهی نمی‌کنند و موضوع در مدت زمان کوتاهی هم فراموش می‌شود.  اما فضای وب، جدی‌تر و حرفه‌ای‌تر است و جنس مخاطبان سایت، هم متفاوت است. مطالب با اسم شما همیشه در دسترس مخاطبان است و همین موضوع باعث می‌شود شما نسبت به محتوایی که منتشر می‌کنید سخت‌گیرتر باشید. با دقت بیشتری بنویسید، میزان مطالعه و تحقیق خود را افزایش دهید و درنتیجه محتوای مفیدتری هم تولید می‌کنید.

۴. وبلاگ‌نویسی دایره‌ی روابط اجتماعی شما را گسترش می‌دهد

وقتی شما از دغدغه‌ها، افکار و احساساتتان در وبلاگ شخصی خود می‌نویسید، به‌تدریج آدم‌های هم‌فکر و هم‌دغدغه‌ با شما به سمت‌تان می‌آیند و با شما ارتباط برقرار می‌کنند. آدم‌ها از طریق نوشته‌هایتان با شما آشنا می‌شوند و رابطه ایجاد می‌شود. از دل این روابط، دوستی‌ها شکل می‌گیرند. این دوستان شما را به اطرافیان‌شان معرفی خواهند کرد و کم‌کم شما دنیای خودتان را خواهید ساخت.
وبلاگ‌نویسی باعث می‌شود شما بتوانید بهترین همکاران را برای کار خود بیابید. چون افرادی را می‌توانید از میان مخاطبان‌تان برگزینید که برای شما و کارتان ارزش قائل هستند و دغدغه‌های‌تان برای آن‌ها مهم است. درنتیجه کار خود را به بهترین نحو انجام می‌دهند.

۵. با وبلاگ‌نویسی شغل و مهارت خود را معرفی می‌کنید

شما در هر حوزه‌ای که فعالیت داشته باشید وبلاگ‌نویسی و تولید محتوا برای‌تان مفید است. شما می‌توانید در وبلاگ محصولات‌تان را معرفی کنید. از مهارت‌های‌تان بنویسید و نمونه‌کارهای‌تان را در آن قرار دهید و یک رزومه‌ی قوی برای خود بسازید. این روزها درباره‌ی همه‌چیز در گوگل جستجو می‌شود، اگر محتوای شما پاسخ کاملی برای این مشکلات جستجوشونده، باشد زمینه‌ای برای خرید محصولات و خدمات شما از سایت فراهم می‌کند. وقتی محتوایی که تولید می‌کنید به دیگران کمک کند و برای‌شان مفید باشد، آدم‌ها به شما اعتماد می‌کنند و درنتیجه محصولات‌تان را هم بهتر می‌خرند.
علاوه بر این نوشتن وبلاگ و تولید محتوا در مورد یک موضوع خاص، شما را در این زمینه متخصص معرفی می‌کند و آدم‌ها میل بیشتری برای خرید از شما به‌عنوان یک متخصص پیدا می‌کنند.

6. با وبلاگ‌نویسی می‌توانید از روزمرگی رهایی یابید

خیلی از ما از اینکه زندگی یکنواخت و کسالت‌باری داریم، می‌نالیم؛ و دنبال راهی هستیم که از این روزمرگی نجات بیابیم. نوشتن وبلاگ می‌تواند شما را از بلعیده شدن توسط هیولای روزمرگی نجات دهد. وبلاگ بستری فراهم می‌کند که شما بتوانید کار خلاقانه انجام دهید و احساس بیهودگی نکنید. ذوق و ایده‌هایتان را در آن پیاده کنید و از روزمرگی فاصله بگیرید. 


🔗 پیشنهاد مطالعه:

آموزه‌هایی از وبلاگ‌نویسی