فصل‌نامه‌ی آفرینندگان: ادبیات، فرهنگ، تاریخ و موسیقی

صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر: مهدی خلیلی

دبیر بخش کاریکلماتور: اصغر رضایی گماری

قیمت: ۵۵۰۰۰ تومان


با فصل‌نامه‌ی آفرینندگان از طریق آقای رضایی گماری آشنا شدم. شهریورماه سال گذشته، آقای رضایی به من پیام دادند: «برای شماره‌ی جدید فصل‌نامه‌ی آفرینندگان، منتظر ارسال آثار ارزش‌مند شما در زمینه‌ی کاریکلماتور هستم». بی‌اغراق خیلی ذوق‌زده شدم. گرچه در روزگار ما کمتر کسی تمایل به خواندن نشریات کاغذی دارد اما چاپ‌شدن نوشته‌هایم در مجله، یکی از رؤیاهای کودکی‌ام بود و اکنون این رؤیا به حقیقت پیوسته بود.

نمونه‌هایی از کاریکلماتورهایم را به همراه یک عکس برای آقای رضایی فرستادم. بی‌صبرانه منتظر بودم تا فصل‌نامه چاپ شود. متأسفانه زمان انتشار فصل‌نامه مصادف شد با وقایع ناراحت‌کننده‌ای که در پاییز ۱۴۰۱ اتفاق افتاد. نتوانستم آن‌چنان که باید و شاید، خوش‌حال باشم و این شادی را به دیگران هم منتقل کنم. بعد از منتشر شدن مجله، آن را از طریق آقای خلیلی (مدیر مسئول و سردبیر) تهیه کردم. تعدادی هم برای نزدیکانم گرفتم و مورد تشویق و تحسین‌شان واقع شدم. تا به امروز، پنج شماره از فصل‌نامه‌ی آفرینندگان منتشر شده که من افتخار همکاری در شماره‌ی پاییز و زمستان را داشته‌ام و امیدوارم این همکاری ادامه پیدا کند.نام فصل‌نامه را بسیار دوست دارم. «آفرینندگان»! آفرینندگانی که با نوشتن، دنیای خود را می‌آفرینند و تغییری هرچند کوچک را در دنیای پیرامون‌شان سبب می‌شوند.

 هدف فصل‌نامه از زبان مدیر مسئول و سردبیر آقای خلیلی

این فصل‌نامه قرار است آفرینندگان سرزمین من -ایران بزرگ- را دُرست و دُرشت معرفی نماید. ایرانیان از نخستین ملت‌هایی بوده‌اند که نقش بزرگی در آفرینندگی ادب، تمدن، فرهنگ و هنر، تاریخ و فلسفه در جهان داشته‌اند.        
اولین منشور حقوق بشر در ایران نوشته شده است و اولین عمل جراحی جمجمه در ایران انجام گردید و اولین بار ایرانیان الکل را کشف کرده‌اند و قُپان‌های ایرانی در موزه‌های جهان وجود دارد و موارد فراوان دیگری که می‌توان نام برد و از حوصله‌ی این مقاله خارج است. از سویی دیگر ایرانیان از اولین آفرینندگان میراث مهرورزی و مهربانی بوده‌اند.  
زبان پارسی که نام و نشان از آفرینندگان بزرگ دارد و این زبان سراسر جلوه‌های عالی از آفرینندگی است. اشعار مولانا، حافظ، فردوسی، خیام و سعدی شیرازی که پس از چند قرن اشعارش در سازمان ملل متحد حک شده است.    
اما در این روزگار اندکی از آفرینندگی فاصله گرفته‌ایم و تقریباً دلخوش به تقلید از شرق و غرب شده‌ایم. مولوی می‌گوید هرکس بتواند خود را از تقلید رها سازد، رستگار شده است. آفرینندگی در زندگی امروز ضرورت تام است و به همه‌ی نهادهای فرهنگی و آموزشی فرض و فریضه است که در این راستا تلاش کنندو همگی آفریننده در همه‌ی حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی باشیم.

فهرست مطالب فصل‌نامه‌ی آفرینندگان

در این فصل‌نامه شاهد فهرست موضوعی متنوعی هستیم. بخش‌هایی ازقبیل نوستالژی، داستان، اندیشه، کاریکلماتور، ماندگار، فرهنگ و ادب و... در شماره‌ی زمستان می‌توانید این بخش‌ها را ببینید:

ترانه‌ی مرا ببوس

داستان پسری باالای پل داستان من، تو، او

معرفی کتاب »لرد امس ورث و دوستش نوشته‌ی پلهام گرنویل ودهاوس (این کتاب توسط انتشارات آفرینندگان چاپ شده است)

مثل آباد (ریشه‌یابی ضرب‌المثل «بزک نمیر بهار میاد»

مقاله‌ی چرا زن‌ها همیشه به کفش‌های بیشتری نیاز دارند؟!

مقاله‌ی معلمان چگونه در کلاس‌های آنلاین با چالش‌ها روبه‌رو شوند؟

20 راه برای تحمل آلودگی هوا

کاریکلماتور

بخش کاریکلماتور

در این بخش با کاریکلماتورهایی از نویسندگان فعال در این حوزه، آشنا می‌شویم. آفرینندگان کاریکلماتور در شماره‌ی زمستان عبارتند از: محبوبه بوری، پروانه بنایی، فردین اروانه، پریوش صنعتی بروجنی، مهدی کریمی، حسین ناژفر، میترا جاجرمی، بهاره عبدی، سجاد حقیقی، محبوبه رحیمی صفایی، مهدی کاشانی زاده، حسین محفوظی، علی درویش، هادی عالیپور

همچنین در بخش کاریکلماتور،  کتاب «سیبیل‌نوشت: آبروداری می‌کند چشم‌هایم» نوشته‌ی محمدمهدی معارفی معرفی شده است. مقاله‌ای با عنوان انواع شوخ‌طبعی از مهدی فرج‌اللهی منتشر شده، و می‌توانید معرفی و زندگی‌نامه‌ی استاد روح‌الله کرهانی شیرازی را نیز مطالعه کنید. مجموعه کاریکلماتورهای زمستان هم به همت اصغر رضایی گماری تهیه شده که خواندن‌شان خالی از لطف نیست.

روش تهیه‌ی فصل‌نامه‌ی آفرینندگان

شما می‌توانید از طریق ارسال پیام به شماره‌ی ۰۹۱۲۸۶۹۸۵۴۷ (آقای خلیلی)، فصل‌نامه را تهیه کنید.  

📚 لازم به ذکر است نشر آفرینندگان در زمینه‌ی چاپ آثار نویسندگان و ارائه‌ی خدمات ویراستاری و صفحه‌آرایی هم فعال می‌باشد.