نام کتاب: زندگی پنهان نویسندهها
تاریخ چاپ: 1398
تعداد صفحات: 190
نویسنده: گیوم موسو
گیوم موسو (Guillaume Musso) در سال 1974 در فرانسه به دنیا آمد. او پس از پایان دوران دبیرستان، به آمریکا رفت و مدتی را در نیویورک زندگی کرد. این سفر برای گیوم موسو تجربهای هیجانانگیز بود. او با دانشجویانی از ملیتهای متفاوت آشنا شد و چند ماهی را هم برای گذراندن زندگی، به شغل بستنیفروشی روی آورد.
گیوم موسو سپس مجدداً به فرانسه بازگشت، در رشتهی اقتصاد فارغالتحصیل شد و نخستین کتاب خود را با عنوان «دست سرنوشت» در سال 2001 منتشر کرد. پس از یک تصادف رانندگی، گیوم موسو علاقهی زیادی به تجربیات نزدیک به مرگ پیدا کرد و کتاب «و بعد…» را بر همین اساس نوشت.
گیوم موسو در حال حاضر، با انتشار بیش از 20 عنوان کتاب، یکی از پرمخاطبترین نویسندگان معاصر در فرانسه است. موسو در سال 2005 افتخار کسب جایزه بهترین رمان عاشقانه را از آن خود کرد و با توجه به اقتباسهای سینمایی که از رمانهای وی میشد عنوان بهترین رمان سازگار با سینما را نیز دریافت نمود.
مترجم: آریا نوری
کیفیت ترجمه: ترجمهی کتاب روان است و اگر از برخی اشکالات تایپی و ویرایشی بگذریم، با ترجمه مشکلی نخواهید داشت.
ناشر: نشر البرز
دربارهی کتاب
«نیتن فاول» نویسندهی معروفی است که پس از انتشار سه رمان موفق، ناگهان اعلام میکند از دنیای نویسندگی کنارهگیری خواهد کرد. او برای زندگی به جزیرهی دورافتاده و عجیبی به نام «بومون» میرود. بیست سالی میشود که هیچکس خبری از «نیتن» ندارد، اما رمانهایش همچنان به فروش میرود. در همین زمان «ماتیلد مانی» که روزنامهنگار جوانی است، برای پرده برداشتن از راز نیتن به جزیره سفر میکند. نویسندهی تازهکاری به نام «رافائل» هم که از طرفداران پروپاقرص نیتن است، برای گرفتن راهنمایی از نیتن برای رمانش، به جزیره میرود. پیدا شدن جسد زنی میخشده به درخت در جزیره، آغاز ماجرایی است که این سه نفر را به هم مرتبط میکند و خواننده را تا انتها به دنبال خود میکشد.
«گیوم موسو» نویسندهی فرانسوی کتاب «زندگی پنهان نویسندهها» جنایینویس ماهری است. نقطهقوت کار او پرهیز از زیادهگویی است. بهسرعت داستان را میآغازد و هیچوقت همهچیز را همان اول رو نمیکند. بهدقت پازلی طراحی میکند و بهتدریج قطعات پازل را به خواننده میدهد تا او هم در لذت کشف و حل معما شریک باشد. شخصیتهای کتاب هم دارای همین ویژگی مرموز و معماگونه هستند و این خصوصیت را تا آخر داستان حفظ میکنند. از همان ابتدا با معمای بزرگی روبهرو هستیم: چرا یک نویسندهی مشهور و موفق ناگهان «نوشتن» را رها و خود را در یک جزیرهی دورافتاده محبوس میکند. چه ارتباطی بین او و زنی که به قتلرسیده و همچنین روزنامهنگار جوان و زیبا وجود دارد؟ آیا نیتن قتلی مرتکب شده و به دلیل ترس از افشای این راز، خود را از دید عموم پنهان کرده؟ آیا یک نویسنده میتواند قاتل باشد؟
در نگر من، این کتاب یکی از بهترین آثار «گیوم موسو» است. تمام عناصر یک داستان جنایی و معمایی خوب در آن رعایت شده است. معماهایی که هر لحظه بیشتر میشوند، ترس و تعلیق بهاندازه و از همه مهمتر، حل نشدن پازل تا انتهای داستان عواملی هستند که خواننده را مشتاقانه با داستان همراه میکند. این کتاب افزونبر اینکه برای علاقهمندان داستانهای جنایی جذاب است، برای نویسندگان هم نکات جالبِتوجهی دارد. دو تا از شخصیتها نویسنده هستند و «گیوم موسو» در خلال گفتوگوهای بین این دو از تجربههای نویسندگی با ما سخن میگوید. بهعنوان نمونه این جمله: «اگه بخوای فقط کارهای قانونی انجام بدی، هیچوقت تبدیل به یه نویسندهی خوب نمیشی. هنر نوشتن یعنی تخطی از قانون.» که بهدرستی به اهمیت خلاقیت و نوآوری در نوشتن اشاره میکند. در ابتدای هر فصل هم جملهای از نویسندگان بزرگ نقل شده که بر جذابیت کتاب میافزاید.
بریدههایی از کتاب
بدترین اضطراب، حمل کردن داستانی در دل خود است که میدانیم نمیتوانیم آن را با شخص دیگری در میان بگذاریم.
اولین ویژگی یک نویسنده، داشتن شجاعت است. «دانی لافریر»
اینکه کسی بخواد یه نویسنده رو ملاقات کنه فقط برای اینکه از کتابش خوشش میآد، مثل اینه که بخوای یه غاز رو ملاقات کنی، چون خوراک غاز دوست داری.
هنر طولانی و ماندگاره و زندگی کوتاه.
هر نویسندهای باید در درجهی اول بتواند توجه خوانندهاش را بهخوبی جلب کند. باید داستانش بهگونهای باشد که خواننده را از همان صفحات اول درگیر کند.
چه بخوای چه نخوای، انسانیت متغیره. بهترین آدمها ممکنه بدترین خطاها رو بکنن و برعکس.
نسخهی الکترونیکی این کتاب را میتوانید در فیدی پلاس بهرایگان بخوانید.
دیدگاه خود را بنویسید