آیا تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که از نظر شما یک روز ایده‌آل چه روزی است؟ یا چه کارهایی را باید در طول یک روز انجام دهید تا آن روز برایتان روز ایده‌آلی باشد؟
برای اینکه پاسخ این سؤال را پیدا کنید، لازم است از کلی‌گویی پرهیز کنید‌. جواب‌هایی مانند روزی که آرامش داشته باشم یا روزی که شاد باشم، کاربردی نیستند.
برای ساختن یک روز ایده‌آل می‌توانید یک فهرست تهیه کنید. فهرستی از تمام کارهایی که دوست دارید در یک روز اید‌ه‌آل انجام دهید. هرچه این فهرست جزئی‌تر باشد، کاربردی‌تر خواهد بود.
مثلاً دوست دارم هر روز یک ساعت پیاده‌روی کنم.روزی ۲۰۰۰ کلمه بنویسم یا روزی دو ساعت بی‌وقفه بنویسم. روزی یک پست برای سایت بنویسم. هر روز صد صفحه کتاب بخوانم یا روزی دو ساعت مطالعه کنم. حتا بهتر است نوع کتاب‌هایی را هم که می‌خواهید بخوانید، مشخص کنید.
در‌ واقع شما با تهیه‌ی این لیست، اقدامات عملی برای خود تعریف می‌کنید تا در مسیر اهدافتان حرکت کنید. باز هم تأکید می‌کنم حتماً برای کارهای‌تان زمان و مقدار مشخص تعریف کنید. برای رسیدن به این ایده‌ال زمان لازم است. ممکن است در همان ابتدا شما نتوانید به مقدار مشخص شده دست پیدا کنید و موانعی بر سر راه شما باشند‌. اما پیشنهاد من این است که کارهای‌تان را انعطاف‌پذیر تعریف کنید. یعنی برای هر کار سه سطح در‌نظر بگیرید. سطح خرد، سطح متوسط و سطح ایده‌آل. به‌ عنوان مثال شما در حالت ایده‌آل می‌خواهید دو ساعت در روز کتاب بخوانید. اما سطح خرد شما باید سطحی باشد که در هر شرایطی که باشید و با وجود هر مشکلی بتوانید آن‌را اجرا کنید. مثلاً اطمینان دارید که نیم‌ساعت در روز مطالعه را هر روز می‌توانید انجام دهید، پس نیم‌ساعت را به عنوان سطح خرد خود در‌نظر می‌گیرید. سطح متوسط سطحی است که شما در بیشتر روزها می‌‌توانید انجام دهید، به عنوان مثال یک ساعت در روز مطالعه را به‌عنوان سطح متوسط خود در نظر می‌گیرید. تعیین کردن سطح خرد و متوسط باعث می‌شود شما همیشه در مسیر باقی بمانید. چون اگر فقط یک سطح ایده‌آل داشته باشید، وقتی یک روز آن را انجام نمی‌دهید ناامید می‌شوید، اعتماد به نفستان را از دست می‌دهید و ممکن است دیگر برنامه‌تان را ادامه ندهید. 

توجه داشته باشید که مدام این فهرست را به‌روزرسانی کنید و تغییرات لازم را در آن ایجاد کنید. به این فهرست به چشم یک اپلیکیشن نگاه کنید. هر چند وقت یک بار آن را به روزرسانی کنید، چیزهایی به آن اضافه کنید و چیزهای اضافی را حذف کنید تا فهرست‌تان همیشه در حالت بهینه باشد.
حتماً برای شما هم پیش آمده که بارها برنامه‌ای را نوشته‌آید اما هیچ‌وقت به آن عمل نکرده‌اید. اگر می خواهید این فهرستی که نوشته‌اید، فهرست ارزشمندی باشد و شما را به اهدافتان برساند، همین امروز برای کارهایی که نوشته‌اید، قدم کوچکی بردارید. حتا اگر بخش کوچکی از هرکدام از کارهای‌تان را انجام دهید، بهتر از این است که انجام آن را به آینده‌ای نامعلوم موکول کنید‌. همین که حس کنید در مسیر هستید، حالتان را بهتر خواهد کرد، عزت نفس شما را بالا خواهد برد و انگیزه‌ای خواهد شد برای ادامه دادن.

* این یادداشت با توجه به لایو صبحگاهی استاد کلانتری نوشته شده. لایوهای صبحگاهی هر روز ساعت هفت صبح در پیج اینستاگرام استاد شاهین کلانتری برگزار می‌شود.