حتماً یادتان هست که در دورانی که به مدرسه می رفتید، از روی کتاب های درسی مشق می نوشتید. تمرین رونویسی مثل همان مشق نوشتن هاست. کافی ست کتاب یا متن مورد علاقه تان را بردارید و از روی آن بنویسید.
حتماً به این نکته توجه داشته باشید که به متن علاقمند باشید، به خاطر توصیه کسی رونویسی نکنید.شما می توانید از روی داستان کوتاه، شعر، نثر ادبی، جملات قصار و کتاب های آموزشی رونویسی کنید. بهتر است کم کم این کار را انجام دهید. مثلاً با روزی چند جمله یا پاراگراف شروع کنید و به تدریج حجم رونویسی تان را زیاد کنید.
فواید رونویسی:
۱. زیباتر شدن نثر
وقتی از روی یک متن زیبا رونویسی می کنید روی شیوه نوشتن شما تاثیر می گذارد و شما هم زیباتر می نویسید. منظور این نیست که عیناً و به تقلید از نویسنده بنویسید، فقط تاثیر می گیرید.
۲. افزایش قدرت تمرکز
رونویسی باعث می شود قدرت تمرکزتان بیشتر شود و بهتر مطالب را به ذهن بسپارید. رونویسی باعث کند شدن سرعت یادگیری می شود و این کند شدن به عمیق تر شدن آموخته ها و تثبیت بهتر آن ها در ذهنتان کمک می کند.
۳. آشنایی با سبک های مختلف
فایده دیگر رونویسی آن است که شما با سبک های مختلف نوشتن به صورت عملی آشنا می شوید. رونویسی یک راه خوب برای یادگیری و چگونگی نوشتن متن ها و کتابهای مختلف است.
۴. ایده ای برای نوشتن
وقتی چیزی به ذهنتان نمی رسد که بنویسید، می توانید از این تمرین استفاده کنید. فقط کافی ست از روی متن مورد علاقه تان شروع به رونویسی کنید. معمولاً حین انجام آن ایده هایی هم به ذهنتان خواهد رسید.
چند نکته:
* برای رونویسی بهتر است به سراغ نویسندگان بزرگ فارسی بروید، چون ترجمه های ضعیف می تواند باعث شود شیوه های نادرست نگارش در ذهنتان تثبیت شود. اگر هم می خواهید سراغ نویسندگان خارجی بروید حتما از کارهای مترجمان بزرگ و کاربلد استفاده کنید.
*بعد از پایان رونویسی می توانید کلمه های جدید و جالب و یا ترکیب هایی را که برایتان جذاب است یادداشت کنید. این کار باعث می شود دایره واژگان فعال شما گسترش یابد. از این ترکیبات می توانید بعداً در نوشته هایتان استفاده کنید.
* تمرین رونویسی وقتی نتیجه بخش خواهد بود که آن را هر روز تکرار کنید. می توانید یکی از پنج دقیقه نوشتن های خود را در هر روز به این تمرین اختصاص دهید.
اگر با تمرین پنج دقیقه آشنایی ندارید اینجا را ببینید:
دیدگاه خود را بنویسید