نام کتاب: نان گرسنه

تاریخ چاپ: ۱۳۹۵

تعداد صفحات: ۷۲

نویسنده: روح‌اله کرهانی شیرازی

اینستاگرام نویسنده:

http://www.instagram.com/korhani_st

درباره‌ی نویسنده

روح‌اله کرهانی شیرازی در بیست‌ویکم مهرماه ۱۳۳۱ در شیراز به‌دنیا آمد. از همان دوران دبستان به خواندن داستان، تخیل‌بازی و خیال‌بافی مشغول بود. برای خودش داستان‌های عجیب‌وغریب می‌نوشت، داستان‌های کیهان بچه‌ها و اطلاعات کودکان را می‌خواند و در خیال خود در آنها تغییراتی ایجاد می‌کرد. در دوران دبیرستان به مطالعه‌ی کتاب‌های داستان و مجلات ادامه داد و گاه طنزهایی در مورد مطالب درسی می‌نوشت و برای دوستانش می‌خواند. کرهانی بعد از دبیرستان به همدان رفن و لیسانس تعاون کشاورزی گرفت.

بعد از انقلاب نتوانست کار مناسب با رشته‌ی تحصیلی‌اش پیدا کند. کارهای متفاوتی را امتحان کرد. دیپلم حسابداری گرفت و سال‌ها به کار حساب‌داری پرداخت. وی در بیشتر زمینه‌های ادبی به‌جز ادبیات کودک کار کرده است. در هر دو انجمن طنز فارس عضویت داشته و با روزنامه‌های شیراز همکاری کرده است. در ویژه‌نامه‌ی نگاه پنج‌شنبه و روزنامه‌ی خبر جنوب همکاری داشته و بیوگرافی و معرفی و تحلیلی بعضی از شاعران و نویسندگان مثل «او هنری»، «تنسی ویلیامز»، «رابرت فراست»، «ازرا پاوند» و... را نوشته است. در دو مجموعه داستان که توسط کانون داستان، انجمن دوست‌‌داران حافظ منتشر شد، تعدادی از داستان‌های وی منتشر شده است. دو مجموعه‌ی کاریکلماتور از کرهانی شیرازی تابه‌حال منتشر شده است. یکی کتاب «نان گرسنه» و دیگری کتاب «نقطه اضافی».

داستان من و کتاب

«کاریکلماتور» جز علایق اصلی من در نوشتن است و همیشه و همه‌جا به‌دنبال کتاب‌های کاریکلماتور هستم. حدود یک سال قبل که تازه با کاریکلماتور آشنا شده بودم، در اپلیکیشن طاقچه، این واژه را جست‌وجو کردم. چند کتاب پیدا شد که یکی از آن‌ها کتاب «نان گرسنه» بود. عنوان و طرح روی جلد برایم جذاب بود. کتاب را دانلود کردم و شروع به خواندن نمودم. جملات جالب و بامزه‌ای در آن به‌کار رفته بود. کتاب را فراموش کرده بودم تا اینکه در شماره‌ی اخیر «فصل‌نامه‌ی آفرینندگان»، مطلبی با عنوان «معرفی استاد روح‌اله کرهانی شیرازی» خواندم. دوباره کتاب «نان گرسنه» را خواندم و تصمیم گرفتم در وبلاگم این مجموعه کاریکلماتور را معرفی کنم تا دوستانم بیشتر با این نویسنده‌ی خوش‌ذوق کاریکلماتور آشنا شوند.

طرح جلد، فونت و صفحه‌آرایی

طرح جلد را بسیار دوست دارم. تصویر نان غمگینی که در حال خوردن قسمتی از بدن خود است. طرحی که با اسم کتاب در هماهنگی کامل قرار دارد. راجع به صفحه‌آرایی و فونت کتاب نمی‌توانم نظری بدهم چون نسخه‌ی چاپی را ندیده‌ام. در نسخه‌ی الکترونیک جملات پشت سر هم نوشته شده‌اند و طراحی خاصی به‌چشم نمی‌خورد.

این کتاب چه‌گونه به شما کمک می‌کند؟

اگر شما هم مثل من نوشتن کاریکلماتور را دوست دارید، خواندن آثار نویسندگان فعال در این زمینه بر شما واجب است. خواندن آثار دیگران به شما کمک می‌کند دید وسیع‌تری پیدا کنید و با مضمون‌های مختلف آشنا شوید. یکی از راه‌هایی که به شما در نوشتن کاریکلماتور کمک می‌کند این است که قبل از نوشتن، شروع به خواندن کاریکلماتور کنید. این کار شما را در فضای کاریکلماتور قرار می‌دهد و کمک می‌کند بهتر بنویسید.

کاریکلماتور یک قالب ادبی است که با توجه به کوتاه بودن و طنزی که در آن وجود دارد، مورد توجه افراد زیادی قرار می‌گیرد. در دنیای امروز که آدم‌ها مشغله‌های زیادی دارند و وقت چندانی برای مطالعه‌ی کتاب ‌ندارند، خواندن کاریکلماتور می‌تواند بسیار جذاب باشد. کاریکلماتور شما را به تفکر وامی‌دارد، لبخند بر لبتان می‌نشاند و شما را با دنیای جدیدی آشنا می‌کند. برای لذت‌بردن از کاریکلماتور باید فکر و تخیل خود را آزاد بگذارید و با نگرش متفاوت نویسنده، هم‌سفر شوید.

آقای کرهانی شیرازی در مقدمه‌ی کتاب «نان گرسنه» می‌نویسد:

و ناگهان
قرار نیست در این متن اتفاق تکان‌دهنده‌ای بیفتد
مردی یا زنی
از طبقه‌ی سی‌وچهارم برجی بلند
جواب مثبت بگویر به نیروی جاذبه
یا روزنه‌ی امید یک نفر
پر شود با سرب‌های گلوله‌ای
صحبت از جنگ است
در خانه‌هایی کوچک‌تر از کوچک
اما
در سطحی به وسعت تمام این جهان
برای مثال:
من و همسرم جنگیده‌ایم بیست سال تمام
با هر نوع سلاح گرم و سرد
سال‌هاست که همسرم مغز من را سم‌پاشی می‌کند
والحق که سنگ تمام گذاشته است در بمباران
میکروبی ذهن من
حالا حتی اگر رئیس‌جمهور ایالات متحده تهدید کند
بی‌حاصل است
باور کنید برای ادامه‌ی این به اصطلاح زندگی
ما به استفاده از صلاح هسته‌ای مجبور بوده‌ایم
شاید سه ماه می‌شود
که لطف همسرم هر روز
نوترون‌های ذهن من را ذره‌ذره می‌کند
من هم سنگر گرفته‌ام
پشت روزنامه‌ها یا برگ‌های یک کتاب
و ناگهان...
با موج انفجاری طریق
پرتاب می‌شوم از درون متن
به دنیای آشپزخانه که واقعه‌ی است
«این‌قدر آب‌بازی نکن!
ظرفارو بشور»

ستاره: ★★★★★

ناشر: ماه باران

قیمت نسخه‌ی چاپی: ۷۰۰۰ تومان

قیمت نسخه‌ی الکترونیک: ۳۰۰۰ تومان

جملاتی از کتاب

آینه که شکست، صد من شد.


خروس بی‌محل دنبال محل اجاره‌ای می‌گشت.


فقط آفتاب بدون هیچ ترسی از دیوار مردم بالا می‌رود.


با طلوع تو گل آفتاب‌گردان گیج می‌شود.


ترک تحصیل احتیاج به دوا ندارد.


زمستان که سرما می‌خورد، یخبندان می‌شود.


تنها بانک بی‌ربا بانک خون است.


چه‌قدر بی‌سوادم، خط چشمت را نمی‌توانم بخوانم.


پاییز برگ را از قفس درخت آزاد کرد.


با همین دسته‌گلی که به آب داده‌ام به استقبالت می‌آیم.

روش تهیه‌ی کتاب

نسخه‌ی چاپی: چاپ‌ دوم و سوم کتاب توسط انتشارات نادریان انجام شده و در بازار موجود است.

خرید نسخه‌ی الکترونیک کتاب «نان گرسنه» از طاقچه

پیشنهاد مطالعه

کاریکلماتور چیست؟